Ønsker I at blive gift i kirken, skal I henvende jer til præsten.

Et bryllup i kirken har samme retsgyldighed som en vielse på rådhuset. Men når brudeparret står foran alteret, får rummet, salmerne og ritualets ord dem til at se deres liv i fugleperspektiv. Hvad er kærlighed? Hvad er det for et ansvar, parret nu har for hinanden? Præsten holder en bryllupstale ud fra samtalen med brudeparret inden vielsen. Når parret har sagt ja til hinanden, knæler de ved alteret, og der bedes en bøn for deres ægteskab.

En del par, der allerede er borgerligt viede, ønsker en kirkelig velsignelse. Den foregår i store træk som en vielse. Parret siger ja til at elske og ære hinanden.

Forud for vielsen skal der foreligge en prøvelsesattest, som Folkeregisteret udsteder på baggrund af en ægteskabserklæring, som I skal udfylde og aflevere hos kommunen.
Denne ægteskabserklæring kan hentes som en pdf-fil sammen med vejledning på www.familiestyrelsen.dk  hvor man også kan finde hjælp, hvis man ønsker navneændring på bryllupsdagen.

Man kan finde forslag til salmer og også høre melodien på http://www.dendanskesalmebogonline.dk/